ארכיון: מרץ 2016

קישור לכתבה

פרופ' לין שלר

יום שלישי, מרץ 29, 2016

פרופ' לין שלר מכהנת כפרופסור במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן גוריון, מנהלת את מרכז אפריקה ע"ש תמר גולן וכן ראשת התכנית הבין-אוניברסיטאית ללימודי אפריקה.
מחקריה של לין עוסקים בהיסטוריה של לאומיות באפריקה, עיור ופיתוח בין לאומי בתקופה הפוסט קולוניאלית, עם מומחיות מיוחדת על ניגריה. היא בוחנת את המפגשים הקולוניאליים והפוסט-קולוניאליים בין חברות אפריקאיות ומערביות. פרופ' שלר פרסמה וערכה ספרים ומאמרים רבים הנוגעים לעיור, דקולוניזציה, לאומיות, פיתוח, ספורט וספרות באפריקה. המחקר הנוכחי שלה עוסק בקשר בין ניגריה וישראל בשנות ה60.

אימייל: lynnsch@bgu.ac.il

קישור לכתבה

פרופ' רות ג'יניאו

יום רביעי, מרץ 30, 2016

מחקריה של רות ג'יניאו מתמקדים בשנים האחרונות בחיילים אפריקאים אשר שירתו בצבא הצרפתי במהלך התקופה הקולוניאלית. מחקרה הנוכחי עוסק בחקירות רצח בסנגל הקולוניאלית מסוף המאה ה-19 ועד שנות העשרים של המאה ה-20.
תחומי עניין: קולוניאליזם צרפתי באפריקה, חיילים אפריקאים בצבא הצרפתי
אימייל: rginio@bgu.ac.il

קישור לכתבה

ד"ר ענת רוזנטל

יום רביעי, מרץ 30, 2016

ענת רוזנטל עובדת על פרסום ספרה שעוסק בתכניות טיפול באיידס במלאווי, וכן על פרסום שלושה מאמרים על איידס ובריאות ילדים במלאווי ובסביבות אחרות עם אמצעים-מעוטים. בנוסף, ענת מובילה שיתוף פעולה חדש בין אוניברסיטת בן-גוריון והאוניברסיטה האפריקאית בזימבבואה.
תחומי עניין: השפעות חברתיות-תרבותיות של מגיפות ומחלות זיהומיות, מערכות בריאות בסביבות מעוטות משאבים
אימייל: anatros@bgu.ac.il

קישור לכתבה

ד"ר לאונרדו כהן-שבות

יום רביעי, מרץ 30, 2016

לאונרדו כהן מתמקד במחקרו בהיסטוריה של קרן אפריקה וכן בהיסטוריה של הישועים. מחקרו החדש מעמיק את הבנתנו אודות התפתחויות זרמי מחשבה אפרו-מרקסיסטיים שהתפתחו במחצית השנייה של המאה ה-20.
תחומי עניין: היסטוריה של אתיופיה במאות ה-16 וה-17, אסטרטגיות המיסיון הישועי באתיופיה
אימייל: leocohen2000@gmail.com

קישור לכתבה

ד"ר גיא רופא

יום שלישי, מרץ 29, 2016

גיא רופא במחקרו מתמקד בתרגום ועריכה אקדמית של ארבע אתנוגרפיות פורטוגזיות מהעשור האחרון של המאה ה-18. טקסטים אלו מתארים את המבנים הפוליטיים והשקפות העולם הקוסמולוגיות של הקבוצות האתניות השונות באזור דרום-מזרח אפריקה, היכן שהנוכחות הפורטוגזית הייתה משמעותית.
תחומי עניין: היסטוריה קדם קולוניאלית של דרום-מזרח אפריקה, קולוניאליזם פורטוגזי באפריקה
אימייל: roufe@bgu.ac.il

קישור לכתבה

ד"ר אורנית אבידר

יום רביעי, מרץ 30, 2016

אורנית אבידר היא דוקטורנטית במחלקה לפוליטיקה וממשל במסלול ללימודי אפריקה באוניברסיטת בן-גוריון. מחקרה בוחן פרויקטים באפריקה הקשורים למים ואת הסיבות להיותם לא ברי-קיימא, מנקודת המבט של קהילות כפריות.
תחומי מחקר: גישה למים, פיתוח באפריקה
אימייל: ornit@water-ws.com

קישור לכתבה

ד"ר דיויד גוס

יום רביעי, מרץ 30, 2016

מחקרו הנוכחי של דיויד גוס מתמקד בהמצאת הכיסא: "מסורת באתיופיה: כיסא אקסום". מחקר זה בוחן את הייצור של רהיטים בסדנאות-עבודה עכשוויות באדיס אבבה ובאקסום, אשר יצרו "מסורת חדשה" בעיצוב כיסאות באתיופיה- כיסא אקסום.
תחומי עניין: אומנות ועיצוב
אימייל: dgoss@bgu.ac.il

קישור לכתבה

פרופ' חיים היימס

יום שלישי, יולי 19, 2016

פרופ' חיים היימס נכנס לתפקידו כרקטור האוניברסיטה ב- 1 באוגוסט 2018.
הוא כיהן כדיקן הפקולטה למדעי הרוח והחברה באוניברסיטה מאז אוגוסט 2016.

פרופ' היימס הוא בעל תואר דוקטור בהיסטוריה של ימי הביניים מאוניברסיטת קיימברידג' (1996) ומשמש מאז כמרצה במחלקה להיסטוריה כללית. בשנים 2011-2015 שימש כראש המחלקה. בשנת 2013 הוא ייסד את המרכז לחקר המרת דת ומפגשים בין-דתיים כחלק מיוזמת I-CORE. מחקרו עוסק, בין היתר, בנוצרים ויהודים בימי הביניים ובתקופת הרנסנס, מיסטיקה ופילוסופיה של הנצרות והיהדות, המרת דת, תרגומי ברית החדשה לעברית והתלמוד ללטינית וכן נושאים הקשורים לשיח בין-דתי.

מייל: hames@bgu.ac.il

קישור לכתבה

ד"ר יעל אבסירה

יום רביעי, מרץ 30, 2016

מחקרה של יעל אבסירה עוסק בהיסטוריה של אפריקה בתחום הפיתוח הבינלאומי ובעוני, בעבר, כיום ובעתיד. מחקרה הנוכחי בוחן כיצד פיתוח בינלאומי עובד? מדוע הוא נכשל או מצליח? כיצד אפריקאים תופסים פיתוח?
תחומי עניין: פילוסופיה אפריקאית של הפיתוח, פיתוח אורבני באפריקה
אימייל: yaelabessira@gmail.com

קישור לכתבה

ד"ר אניטה נודלמן

יום שלישי, יולי 19, 2016

אניטה נודלמן הינה אנתרופולוגית רפואית יישומית בעלת ניסיון רב במחקר איכותני ופיתוח תוכניות לבריאות מינית ומניעת איידס בישראל ובאפריקה.
תחומי עניין: אנתרופולוגית רפואית יישומית
אימייל: anitanudelman@hotmail.com