ארכיון: יולי 2016

קישור לכתבה

פרופ' חיים היימס

יום שלישי, יולי 19, 2016

פרופ' חיים היימס נכנס לתפקידו כרקטור האוניברסיטה ב- 1 באוגוסט 2018.
הוא כיהן כדיקן הפקולטה למדעי הרוח והחברה באוניברסיטה מאז אוגוסט 2016.

פרופ' היימס הוא בעל תואר דוקטור בהיסטוריה של ימי הביניים מאוניברסיטת קיימברידג' (1996) ומשמש מאז כמרצה במחלקה להיסטוריה כללית. בשנים 2011-2015 שימש כראש המחלקה. בשנת 2013 הוא ייסד את המרכז לחקר המרת דת ומפגשים בין-דתיים כחלק מיוזמת I-CORE. מחקרו עוסק, בין היתר, בנוצרים ויהודים בימי הביניים ובתקופת הרנסנס, מיסטיקה ופילוסופיה של הנצרות והיהדות, המרת דת, תרגומי ברית החדשה לעברית והתלמוד ללטינית וכן נושאים הקשורים לשיח בין-דתי.

מייל: [email protected]

קישור לכתבה

פרופ' לין שלר

יום שלישי, מרץ 29, 2016

פרופ' לין שלר מכהנת כפרופסור במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן גוריון, מנהלת את מרכז אפריקה ע"ש תמר גולן וכן ראשת התכנית הבין-אוניברסיטאית ללימודי אפריקה.
מחקריה של לין עוסקים בהיסטוריה של לאומיות באפריקה, עיור ופיתוח בין לאומי בתקופה הפוסט קולוניאלית, עם מומחיות מיוחדת על ניגריה. היא בוחנת את המפגשים הקולוניאליים והפוסט-קולוניאליים בין חברות אפריקאיות ומערביות. פרופ' שלר פרסמה וערכה ספרים ומאמרים רבים הנוגעים לעיור, דקולוניזציה, לאומיות, פיתוח, ספורט וספרות באפריקה. המחקר הנוכחי שלה עוסק בקשר בין ניגריה וישראל בשנות ה60.

אימייל: [email protected]

קישור לכתבה

מר איתן סטיבה

יום שבת, מרץ 12, 2016

שותף מייסד וחבר ועדת ההיגוי של המרכז ללימודי אפריקה ובחבר הנאמנים של האוניברסיטה
איתן סטיבה הוא יזם וחלוץ בתחום השקעות האימפקט.
לאחר שירותו הצבאי כטייס בחיל האוויר, סטיבה שימש כאחד היועצים בצוות של התעשיה האווירית אשר עבד על פיתוח מערכות מטוס ה"לביא". ב1985 הקים את חברות שעסקו בהקמת תשתיות ובפרויקטים במדינות מתפתחות והיה בעיקר אחראי על פיתוח מערך המימון ושיתופי פעולה בינלאומיים. פרויקטים כמו הקמת חוות ותעשיה חקלאית, כפרי נוער, שדות תעופה ועוד.
בשנת 2010, מר סטיבה יסד את ויטל קפיטל (https://vital-capital.com) ששמה לה כמטרה לפעול לשיפור מצבם של אוכלוסיות במדינות מתפתחות, בעיקר ביבשת אפריקה. הקרן משקיעה במיזמים הפועלים לשיפור הרווחה האישית, כלכלית וחברתית של קהילות מוחלשות. הקרן מבצעת השקעות תוך כדי שהיא שמה לנגד עיניה את עקרונות ה ESG (Environment, social , Governance). בעזרת מיזמים אלה זכו עד היום מיליוני אנשים לקבל שירותים חיוניים שלא היו להם לפני כן, כמו מי שתיה מטוהרים, חשמל ושירותי בריאות.
כיום, איתן סטיבה חבר בפורום הכלכלי העולמי, חבר בוועדה המייעצת של קרן השקעות האימפקט בישראל Bridges, שותף בחברה לתועלת הציבור אנאתה ובחברות נוספות.
ב-2022, מר סטיבה ייקח חלק במשימת רקיע (https://www.rakiamission.co.il) שבמהלכה הוא יטוס לתחנת החלל הבינלאומית בטיסה מסחרית בשליחות קרן רמון, אשר הוא שותף להקמתה. במסגרת הטיסה יבצע מר סטיבה ניסויים חינוכיים ומדעיים.